02 03 04 ODILES BLOG: Klip en hæl, kap en tå..... 05 13 14 15 16 17 18
19

This page has moved to a new address.

20

21 22 23 Klip en hæl, kap en tå..... 24 25

26
27

ODILES BLOG

Liv. Spiritualitet. Forandringer. Indtryk. Glæde. Familie. Kærlighed. Træning. Bøger. Kunst. Dilemma. Ærlighed. Kamp. Håb. Viden. Udtryk. Frihed. Autencitet. Nærvær.

lørdag den 24. januar 2009

Klip en hæl, kap en tå.....

Jeg vil gerne forklares forskellen på vestelige kvinders kosmetiske vulva-operationer og afrikanske kvinders omskæringer... Hvis frihed? Livskvalitet? Hvis drøm... og om hvad? Det gør hjertens ondt at se DR2 Tema om plasticoperationer... og hvordan kvinder skærer sig i stykker, som Askepots stedsøstre for at passe ind.
Passe ind i hvad?
Hvor er det sørgeligt at vi skal have store bryster og operere vores køn væk... som robot-agtige Stepford Wives.........

4 kommentarer:

 • Klokken 25. januar 2009 kl. 08.43 , Blogger Hanne sagde ...

  Tænkte fuldstændig det samme, da jeg så programmet på DR2. Jeg kan ikke rigtig få øje på forskellen af resultatet af de vestlige kvinders operation og omskæringerne. Eneste forskel er, som jeg ser det, at de vestlige kvinder gør det frivilligt og betaler rigtig mange penge for det, mens de små afrikanske piger tvinges. Hvad får moderne begavede kvinder til at tro på, at de er vansirede og forkerte, når udtalelsen kommer fra en læge, hvis livsfilosofi tilsyneladende er "de kloge narrer de mindre kloge? og "Its all about money?". Han havde i hvert fald ingen skrupler over at udbasunere for åben skærm, at hans fremtidsdrømme er baseret på de astronomiske pengebeløb han får ind på at bilde usikre kvinder ind, at den er helt gal med deres krop. Al form for humanistisk tankegang kvæles tilsyneladende i euforien af de mange penge, der ruller ind. Tankevækkende program, der desværre gav min uvidenhed en kold afvaskning. Jeg andede ikke, at det var den nye trend. Men en debat om hvad der er tilladt at fikse som plastikkirurg og hvad konsekvenserne af indgrebet er kunne vel være på sin plads, inden fænomenet for alvor også indtager Danmark.

   
 • Klokken 25. januar 2009 kl. 11.55 , Blogger om Odile sagde ...

  Jeg tænker, at der ikke er meget frivillighed i, at en kvinde i Vesten lader sin vulva operere, så hun bliver nærmest kønsløs at se på samt mister sin følesans.
  At når man i f.eks. afrikanske kulturer lader sine pigebørn opererer, gør man det udfra et kulturelt billede på, hvordan en rigtig kvinde er/skal være.

  Når en vestlig ung kvinde på 15, som hende man bl.a. så interviewet på DR2,' lader sig' operere, gør hun det fordi det er en kultur der siger sådan er/skal en kvinde være. Hendes mor bakker hende op. Ikke nok med at hun tillader det (!), men hun opmuntrer det, ved at sige, at datteren har ' en lidelse' (!!det er altså kønslæber hun kalder lidelse!!
  ), hvorfor hun skal opereres så hun ikke er anderledes.

  Det er chokerende!

  Og det er jo kun et pres pigen - og moderen - ligger under for, fordi der er mange som lader sig operere, til at være...... ja jeg ved sgu ikke rigtigt hvad jeg skal kalde det.

  Jeg kan huske for mange år siden, dvs 10 år tilbage, hvor jeg tog til Miami om vinteren. Jeg er ikke opereret nogen steder, og på det tidspunkt var det ikke i Danmark almindeligt, at have silikone i bryster og læber, medmindre man var i porno- eller prostitutionsmiljø.
  Men i Miami oplevede jeg igen og igen, ikke kun at se kvinder opereret allevegne, men også at det var tydeligt statussymbol. At man skal kunne se, de var opererede.
  Og jeg blev set på, som værende meget lidt pæn, fordi jeg ikke havde hverken store bryster eller hvepsetalje, silikonelæber, Brasiliansk numser, eller.... jeg ku blive ved.

  Det er frygteligt, synes jeg , og ja det bør debatteres!!

   
 • Klokken 25. januar 2009 kl. 21.21 , Blogger Hanne sagde ...

  Jeg kan kun være enig med dig. Da jeg skrev min første kommentaer havde jeg ikke lige den unge pige i tankerne - hvordan kunne jeg dog glemme hende. Ja, det er gruopvækkende at se en mor støtte op om, at hendes datters kønsdele har en lidelse. Og det er en skræmmende tendens der - desværre hvis vi ser samme udvikling som med silikonebrysterne, og det gør vi, hvis der ikke bliver råbt højt nok - ikke må ignoreres. Og jo, jeg er enig med dig i at der bestemt ligger et stort kollektivt kulturelt ansvar i den skræmmende tendens til at mishandle kvindekroppen. Så dejligt at du lynhurtigt tager debatten op.

   
 • Klokken 26. januar 2009 kl. 07.46 , Blogger om Odile sagde ...

  Jeg kan slet ikke ryste det billede af mig! Så frygteligt!
  Også fordi jeg et eller andet sted har det sådan, at vi da i vesten, har adgang til viden og uddannelse. Burde vi ikke kunne være mere kritiske?!

  Og så de kvinder på et af de store modemagaziner, for hvem det at få operationer er helt comme il faut. Men også at de NÆGTER at være påvirket af modeidealet. At de mener de kan skelne mellem drøm (= et retoucheret foto) og deres egne virkelig kroppe.
  Og hvis man ikke kan det, må man betegnes som 'usikker og uintelligent'.
  Så må jeg være 'usikker og uintelligent' for jeg læser aldrig damemagaziner af den simple årsag at jeg fandt ud af i 20´erne, at jeg bare fik det skidt af at se på smukke modeller, som havde ansigter, hår og kroppe, som jeg slet ikke selv havde (har).

  Nå, ja jeg bliver virkelig oprørt. Og kan mærke at det her er tabu -
  SÅ DERFOR, kære Hanne, tak til dig fordi du taler højt her!!

   

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start