02 03 04 ODILES BLOG: Hvem må egentlig debattere prostitution? 05 13 14 15 16 17 18
19

This page has moved to a new address.

20

21 22 23 Hvem må egentlig debattere prostitution? 24 25

26
27

ODILES BLOG

Liv. Spiritualitet. Forandringer. Indtryk. Glæde. Familie. Kærlighed. Træning. Bøger. Kunst. Dilemma. Ærlighed. Kamp. Håb. Viden. Udtryk. Frihed. Autencitet. Nærvær.

mandag den 25. februar 2013

Hvem må egentlig debattere prostitution?

Kvinder der er i prostitution, anses af mange som værende en stærk og fri kvinde, der har et meget sundt og sultent forhold til sex. Og/eller sin egen seksualitet.

Medierne fremstiller gerne det billede af prostitutionen; det debatterede afsnit af Borgen. Politikens pt kørende serie Bordellet.

Man behøver ikke være højt begavet for at vide, at det selvklart er et billede af en kvindetype, der stemmer glimrende overens med vores tid.
Meget handler om sex og gerne offentliggjort på tv, fx. De unge identificerer sig via TV3/Paradise Hotel mm. Samtidig sidder mange og griner af Amalie som er for dum. Så hun må gerne sælge sig selv på tv, som værende sexuelt fri. Og dum.
Et særligt lidt flatterende kvindebillede.

Tilbage til kvinderne i prostitution.
Hvis kvinder der forlader prostitutionen så siden tager afstand til miljøet ved at kritiserer det. Påpege dets destruktive kræfter og konsekvenser, så kategoriseres kvinderne som svage. For svage til at være sexuelle objekter for god hyre.

Hvis kvinder der aldrig har været i prostitutionen, tager afstand, kategoriseres de som frigide, hattedamer, som helst vil sætte en stopper for al sex.

Kvinder der ikke synes prostitution er et gode for samfundet, de prostituerede eller kunderne, stemples som værende de værste til at ville stigmatisere kvinderne i prostitution.

Når medierne søger efter vinkler ind i prostitutionsmiljøet, så ønsker de at være så politiske korrekte og respektfulde over for den såkaldte 'sexarbejder', at der ikke stilles for nære spørgsmål. Nå jo, selvklart kan man godt tale om hvordan kunderne gerne betjenes seksuelt. Men at få kendskab til 'virksomhedens' er not comme il faut! (se Politiken; de har indgået aftale med bordelmama om ikke at stille ? til regnskabet).

Når debatten kører lyder det tit; Ingen spørger de prostituerede? Og det uanset at der i samme debattråd fx, Eller ved samme live debat-arrangement, er kvinder til stede, som har prostitutionserfaring. Ingen spørger dem - men påstår som argument at ingen vil høre på de prostituerede selv.

Så hvordan er det overhovedet muligt at debattere prostitution? Som kvinde? Hvis man tager afstand fra prostitution som et gode for os selv, vor døtre, vort samfund, vor seksualitet og vor kvindesyn?

Kvinder kan ikke selv have været i prostitution og tale dårligt om de erfaringer og oplevelser - den viden! - de sidder inde med. Det er ikke accepteret at fortælle om skader man tager med sig ud af miljøet - 'det er jo bare svaghed. Eller du valgte det jo selv!'

Kvinder kan ikke tage afstand fra prostitution, hvis de ikke har et personligt kendskab til det. Så er de moralske. Seksuelt ufri. Hattedamer og 'kvinde-kvinde-værst'.
(FB udate feb 2013)

Etiketter:

2 kommentarer:

 • Klokken 14. april 2013 kl. 12.41 , Anonymous Anonym sagde ...

  Lad os lige få et par ting helt på det rene!

  Prostituerede er et kæmpe aktiv for et hvilket som helst samfund. Behovet for sex er stort, og som Groucho Marx sagde: "Jeg tror, at sex er kommet for at blive".

  Der findes en kreds af venstreorienterede, feministiske puritanister, som anser sex for snavset. Det er helt fint, at de er imod stiv pik. Det kan jeg sagtens leve med. Jeg kan derimod ikke leve med, at de ønsker at påtvinge andre deres snerpede sexualmoral og vil forbyde mænd at have sex med, hvem de vil.Prostituerede eller quasi-prostituerede. De fleste danske kvinder kan med en vis rimelighed kaldes prostituerede, for så vidt som de for personlig vindings skyld falbyder deres seksuelle ydelser til den, der tilbyder den bedste pris. Og det gør de.

  Lad os for pokker slippe hykleriet! Kvinder kan ikke lide prostitution, fordi de føler sig personligt krænkede over, at mænd har sex med kvinder, der tager betaling for ydelsen. Hallo! Her er der tale om selvstændige entreprenører,som indgår en klar aftale om betingelserne for samlejet, leverer ydelsen (forhåbentligt til køberens tilfredshed)og modtager betalingen. Det er, som at gå til tandlægen - for fanden. Hvis blot danske ægtemænd kunne have tilsvarende forbrugerrettigheder!
  Sex er en vare - sådan er dét!

  V.h. Den Stive

   
 • Klokken 12. juni 2013 kl. 05.39 , Anonymous Anonym sagde ...

  Hej Den Slatne (eller hvad det nu var du kaldte dig).

  Hvis den gruppe du omtaler anså sex for snavset i sig selv hvorfor skulle de så kritisere prostitution særligt?

  De kritiserer snarere prostitution fordi de anser sex for noget rent og smukt som prostitution snavser til.

  Fordi den der prostituerer sig udsletter sin egen lyst og det der skulle have været et møde bliver til ensidig ensomhed...

  Ligeså ubehageligt som et tandlægebesøg!

   

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start