02 03 04 ODILES BLOG: Kørekort - min sværeste læringsproces 05 13 14 15 16 17 18
19

This page has moved to a new address.

20

21 22 23 Kørekort - min sværeste læringsproces 24 25

26
27

ODILES BLOG

Liv. Spiritualitet. Forandringer. Indtryk. Glæde. Familie. Kærlighed. Træning. Bøger. Kunst. Dilemma. Ærlighed. Kamp. Håb. Viden. Udtryk. Frihed. Autencitet. Nærvær.

lørdag den 18. juli 2009

Kørekort - min sværeste læringsproces

Jeg gik i gang med at tage kørekort i vinter, og har min køreprøve på mandag.

Aldrig - ALDRIG - har jeg oplevet en læringsproces der har været så svær! Da jeg skulle starte med køretimer, var jeg så angst, at det gik op for mig jeg i den grad havde en fobi ift at køre bil.
Hvorfor vidste jeg ikke det før? I de ca. 24 år der er gået, hvor jeg kunne have taget kørekort, har jeg bare ligesom holdt mig fra det. Havde et forsøg som et-par-og-tyve årig, men det blev kun til 2 lektioner, fordi kørelæren behandlede mig på en måde, jeg ikke kunne være med til.
Siden jeg var 18-19 år, har jeg boet i Kbh., og har ikke følt behov for et kørekort.
Men i virkeligheden har jeg nok mere skjult for mig selv, at jeg var SÅ angst for at køre.

Jeg har jo godt vidst at jeg var bange. Det med at køre en bil, mange hestekræfter som skal tøjles, der dør en i trafikken i DK hver dag og hvordan kan jeg dog køre med børnene i noget så farligt?
Men jeg vidste ikke jeg var angst. Jeg ikke brudt mig om at køre med andre, og har i mange, mange år haft en overbevisning om, at jeg ville miste en kær til trafikken.
Jeg har mistet et nært familiemedlem til trafikken for mange, mange år siden. Det har åbenbart sat en skræk.

Well, men jeg kastede mig ud i at få et kort, alligevel. Vores familieliv er på en måde der gør det ret nødvendigt, at jeg kan køre bil. Og faktisk har min mand købt min drømmebil, da jeg gik i gang med kørekortet - så den står bare derude og venter:-)

Lige i dag vil jeg ikke skrive så meget mere om processen med at lære at køre bil. Ikke andet end at det har været grænseoverskridende i en grad jeg aldrig har troet, en konkret læring kunne være!
Men jeg har faktisk lært det og kan køre bil i dag!
Jeg har gennemgået en personlig udvikling det sidste halve år, som ikke handler om det klassiske med at kvinder skal tage ansvar for eget liv og dermed køre bilen. Jeg har og tager masser af ansvar i mit liv - faktisk så meget at jeg ikke orkede tanken om, også at skulle tage ansvar for at køre bilen.

Men en personlig proces, der har ledt mig hen til at være meget mindre stresset og meget mere nærværende!
Som min kørelærer sagde i sidste uge; - Når du sidder i bilen, kan du bruge det til at koble væk fra alt det du skal nå! Og så grinede vi, for endelig var jeg nået til at være rolig og afslappet, ingen angst eller høj stress, når jeg kører. Ja, det var godt nok et helt nyt billede af mig selv!

Nå, men jeg vil skrive mere om denne her vigtige proces, når jeg er færdig og har kortet i hånden på mandag. Skrive mere detaljeret om hvad jeg har gennemgået og hvad det har lært mig. Hvordan jeg har kunnet fjerne angsten og derved åbne mig for læringen.

Og jeg hører meget gerne fra jer om jeres oplevelser med at tage kørekort!!

Lys og love
Odile

8 kommentarer:

 • Klokken 18. juli 2009 kl. 10.42 , Blogger din sagde ...

  Held og lykke med kortet

   
 • Klokken 18. juli 2009 kl. 15.05 , Blogger om Odile sagde ...

  Tak :-)

   
 • Klokken 19. juli 2009 kl. 13.26 , Blogger Silje Liv sagde ...

  Kørekort ER svært! Jeg var 8 måneder om at tage det - og da jeg fik det... følte jeg faktisk ikke at jeg kunne køre bil. Jeg var pisse bange for dét.
  Dengang føltes dét at få kortet, som den største præstation ever! Jeg var dog ikke helt sikker på, om jeg nogensinde ville lære at holde af, at køre bil.....
  Men nu - 4 år efter, er mit kørekort den største frihed for mig :-) At kunne køre bil ER og BLIVER for altid SÅ frit for mig. <3 Jeg håber du vil opleve samme frihed.
  Kh

   
 • Klokken 19. juli 2009 kl. 16.38 , Blogger om Odile sagde ...

  Ja jeg er ret sikker på det bliver så fedt at få det kort.
  Nu gider jeg ikke sidde med min kørelærer mere. Ikke fordi det er ham, men fordi 'nu har jeg altså lært det, lad mig så få noget rutine, og gøre det uden at blive irettesat!' hahahaha...
  Jeg synes det er sjovt nu og for fanden det bliver fedt at slippe for unger i cyklen i pisse-regnvejr! Eller ikke at kunne komme hjem efter sidste tog er kørt og bla.bla.

  Yeaaahhhaaaa! Chrystleren Cruiseren er min Jolly Roger..... eh, skal nok ikke bare prøve at hoppe ned på den, fra oven af..!

  (Ja jeg er lidt fjollet her i dag...:))

  KH
  O

   
 • Klokken 5. april 2010 kl. 16.14 , Blogger ejendomsservice sagde ...

  Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   
 • Klokken 30. november 2010 kl. 12.32 , Blogger Lene Magle sagde ...

  Det er altid besværligt med kørekort.. Men kan godt forstå du glæder dig til at slippe for at cykle med børn, der er bare ikke noget mere ærgeligt i regnvejr... ellers er det jo hyggeligt nok..

   
 • Klokken 5. august 2012 kl. 12.59 , Anonymous Kalle Gjetting sagde ...

  Hejsa! Jeg ved godt, at dette indlæg efterhånden er gammelt og outdatet!
  Men det lyder som, der er udfordringer nok...
  Jeg skal nemlig snart selv i gang med at tage nyt kørekort (håber jeg!), og det er spændende at læse om andres erfaringer - også selvom de ikke er helt up-to-date.

   
 • Klokken 11. marts 2013 kl. 20.29 , Anonymous Anonym sagde ...

  Hej Odile...
  Jeg er 41 år og er endelig i gang med at tage kørekort. Desværre er jeg ikke sikker på, at jeg nogensinde bliver færdig med det og får at se mit kørekort i min hånd. Jeg er simpelthen så bange for trafikken...jeg får så meget angst, at jeg ikke kan tænke clear. Jeg sover ikke godt, jeg drømmer med køre klasserne, har konstant ondt i maven, sveder...huff, jeg følger mig syg..det er det hårdeste, jeg har nogensinde prøvet. Jeg er ikke sikker på, hvad jeg skal gør, måske hypnoterapi, jeg ved det ikke, men jeg kan ikke give op, det har jeg lovet til min datter...hvad synes du??

  Mvh Sonia

   

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start