02 03 04 ODILES BLOG: TAG ANSVAR DK! DROP FORÆLDELSESFRISTEN VED SEKSUELT MISBRUG AF BØRN. 05 13 14 15 16 17 18
19

This page has moved to a new address.

20

21 22 23 TAG ANSVAR DK! DROP FORÆLDELSESFRISTEN VED SEKSUELT MISBRUG AF BØRN. 24 25

26
27

ODILES BLOG

Liv. Spiritualitet. Forandringer. Indtryk. Glæde. Familie. Kærlighed. Træning. Bøger. Kunst. Dilemma. Ærlighed. Kamp. Håb. Viden. Udtryk. Frihed. Autencitet. Nærvær.

lørdag den 1. maj 2010

TAG ANSVAR DK! DROP FORÆLDELSESFRISTEN VED SEKSUELT MISBRUG AF BØRN.

Endelig fatter DK at når et barn seksuelt misbruges tages dets liv.
Vi kæmper for at overleve, mange bukker under, andre klarer den, få af os får et godt liv. Det koster bogstaveligt blod, sved og tårer for ikke at tale om penge til at samle sig selv og ens opskårne håndled, eller sindssygen i hjernen.

Mange af os, ville hellere være døde, end leve med misbruget på vores kroppe og i vores sind. At døden ofte er den eneste måde, hvorpå vi får fred for et evigt påtrængende mareridt, både dag & nat.

Det kræver ubeskriveligt meget MOD & VILJE, at rejse sig fra den dynge af slam, som forbryderen har efterladt på os.
Og det kræver at nogen omkring os, forstår hvilke behov vi har for hjælp!

Bla. behovet, rent juridisk - ja for SELVFØLGELIG skal der ikke være en begrænset forældelsesfrist for seksuelt misbrug af børn! Ligesom der ikke er en forældelse på anmeldelse af mord!

I dag kan vi anmelde til vi er 28 år. Dvs. man har lagt 10 år ovenpå den tidligere forældelsesfrist, som udløb når man blev 18 år.
Det er bare langt de færreste, der er kommet til en erkendelse af, at være uden skyld eller ansvar (!), for de seksuelle overgreb man er tvungent til, ofte under dødstrusler, når vi rammer alderen 28 år.

Jeg ved godt at det er utroligt uigennemskueligt, at bevise man er blevet seksuelt misbrugt 20 år tidligere. Men skal den tankegang forhindre, at vi forsøger at bringe håb til alle de, som lige nu kæmper en daglig kamp, for at finde sig en plads i deres egen krop og eget liv, fordi forbrydere dengang brugte dem til, at forlyste sig på?

Og en meget vigtig pointe; nok kan min egen personlige sag ikke finde vej til juridisk opbakning - men den kan med stort held, bringe lys over de sandsynlige ofre, som har fulgt - OG FØLGER - i mit kølvand. Eller skal jeg sige, i seksualforbrydernes kølvand??

Så dejligt at læse at der er flertal i Folketinget for en ændring af lovgivningen.

Men så læser jeg lige Tom Benkes udtalelse/holdning til os incestoverlevere - og så får jeg sgu sådan en kvalme igen:
'hvis man ikke har modet til at anmelde som 28 årig, har man det heller ikke som 58 årig!'

Med hvor lidt overskud, kompetence, empati, intelligens og mod, tillader vi vores land regeret? Er det ikke på tide, at der tages ansvar? Hvis ikke for mig eller for dig, så for vores børn?!

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start